ყაბაყის ფენქეიქები
მარიშკა შაქარიშვილი
გიზიარებთ ჩვენი გამომწერის, მარიშკა შაქარიშვილის ყაბაყის ფენქეიქებს. ვფიქრობთ, ეს ჯანსაღი კერძი ზაფხულის მენიუს უფრო მრავალფეროვანს გახდის. თქვენც გაგვიზიარეთ თქვენი საყვარელი რეცეპტი და სიამოვნებით გავაზიარებთ ჩვენს საიტზე :)
ინგრედიენტები
სოუსისთვის:
მომზადება
ყაბაყი დახეხეთ და გააჩერეთ 5-10წთ, შემდეგ კარგად გაწურეთ, დაუმატეთ სტაფილო, ყველი, ფქვილი და კვერცხი, კარგად გადაურიეთ ერთმანეთს და დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
შეწვით ცხიმ დასხმულ ტაფაზე, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეითუნის ზეთიც (პ.ს. ან კანოლა სპრეი ზეთი) თუ რა თქმა უნდა ერიდებით ზედმეტ კალორიებს.
შეგიძიათ ასევე ხორბლის ფქვილი ჩაანაცვლოთ ბრინჯის ფქვილით.
ჩემ მიერ დაწერილი პროპორციევით გამოდის 7-8 ცალი.